Новини


LLumar® Погледни света си по различен начин

Погледни света си по различен начин с автофолиото и фолиото за сгради LLumar. Виж най-новото ни видео!
 

Със някакъв специален препарат ли трябва да се почиства фолиото?

Често задавания въпрос от нашите клиенти е как да се грижат за фолиото LLumar след монтажа му.
Често задавания въпрос от нашите клиенти е как да се грижат за фолиото LLumar след монтажа му. Макар и не толкова издръжливо като стъкло, фолиата LLumar имат здраво недраскаемо покритие. Почистват по традиционния начин с мека кърпа и обикновен препарат за стъкло.
 

Замислял ли си се за глобалното затопляне?

Официално миналата година e била най-топлата досега. Ако мислиш, че не е страшно тогава изгледай анимацията на Bloomberg
Предположенията на Световната Метеорологична Организация се оказаха вярни.NASA и NOAA (Национална океанска и атмосферна администрация) официално потвърдиха, че миналата година беше най-топла година в историята на нашата планета. Bloomberg в една изумителна анимация http://www.bloomberg.com/graphics/2014-hottest-year-on-record/ ни показват това което така или иначе знаем, но просто понякога ни е трудно да го видим. Температурните диаграми от предни години показват как се повишава температурата със всяка година и достигат върхови стойности непрекъснато. Графиките показват температурите месец по месец за последните 135 години. Която и линия да посочим с мишката веднага се виждат данните. Показва средните температури за 20ти и 21ви век както и рекордните. Ако натиснете бутона "See it again" можете да видите отново и отново годините в които са се появили тези рекордни температури. Затоплянето нарушава комфорта ни в автомобила, вкъщи или на работното място понеже слънчевата енергия първо преминава през стъклените повърхности. Отлично решение за подобряване на комфорта е защита чрез фолиата LLumar . Така ще се намали натоварването на климатика и ще се намали температурата като по този начин ще изразходвате и по-малко енергия което ще се отрази позитивно и на околната среда. Противостоете на непрекъснато увеличаващите се температури и повишете комфорта си с помощта на фолиата LLumar.
 

Пристрастен ли си към UV лъчите?

Пристрастен ли си към UV лъчите?

Повтарящото UV-излагане може да доведе до подобна на хероиновата зависимост

Любителите на слънцето с нетърпение се роят на плажа всяко лято, въпреки че ясно осъзнават големия риск от рак на кожата. Изследване, публикувано 19 юни от Cell Press в списание Cellreveals гласи, че хроничното излагане на ултравиолетова (UV) радиация предизвиква освобождаване на хормони, наречени ендорфини, които ни карат да се чувстваме добре и които действат чрез същия механизъм като хероин и подобни наркотици, което води до физическа и психическа зависимост и пристрастяващо поведение, подобно на това у гризачите. Констатациите обясняват защо хората имат инстинктивно желание да бъдат на слънце, въпреки че ясно осъзнават риска за здравето си.

Любителите на слънцето с нетърпение се роят на плажа всяко лято, въпреки че ясно осъзнават големия риск от рак на кожата. Изследване, публикувано 19 юни от Cell Press в списание Cellreveals гласи, че хроничното излагане на ултравиолетова (UV) радиация предизвиква освобождаване на хормони, наречени ендорфини, които ни карат да се чувстваме добре и които действат чрез същия механизъм като хероин и подобни наркотици, което води до физическа и психическа зависимост и пристрастяващо поведение, подобно на това у гризачите. Констатациите обясняват защо хората имат инстинктивно желание да бъдат на слънце, въпреки че ясно осъзнават риска за здравето си.

В това ново изследване, Фишър и неговият екип искат да проверят дали наистина може да се пристрастиш към UV лъчите. Те излагат обръснати мишки на ултравиолетова светлина продължение на шест седмици и установяват, ченивата на ендорфин в кръвта се увеличават в рамките на една седмица. След като шестте седмици приключват,те зпочват лечение с лекарство блокиращо опиоидните рецептори което причинява симптоми на абстиненция, включително треперене и скърцане със зъби при мишките, които са били изложени на въздействието на UV светлина. В резултат на това тези мишки избягват местата, където им е било давано лекарството което предполага, че хроничното излагане на ултравиолетови лъчи произвежда физическа зависимост и поведение на пристрастяване.

Изненадващо е, че ние сме генетично програмирани да се пристрастяваме към нещо толкова опасно, като UV радиацията, която е може би най-често срещаният канцероген в света, казва Фишер. "Подозираме, че обяснението е свързано с приноса на UV лъчите за синтеза на витамин D в кожата. Въпреки това, в момента, има много по-безопасни и по-надеждни източници на витамин D, които не водят до канцерогенен риск, така че има реална здравна причина да се избягва слънчевата светлина като източник на витамин D."

Повечето от автомобилни и сградни стъкла филтрират само малка част от вредните UV лъчи. Фолиата LLumar защитават вас и вашето семейство когато сте у дома, на път или на работното ви място като намаляват с минимум 99% UV лъчите.

 

Как да подготвите колата си за зимата

Как да подготвите колата си за зимата
Ето няколко съвета как да подготвите колата си за предизвикателствата на зимата. С малко повече планиране можете да превърнете зимната подготовка на автомобила си в нещо като ритуал в името на сигурността и надеждността.

Моторното масло за зимата

Външната температура влияе на вътрешната температура на вашият двигател, затова се уверете, че използвате правилното масло за зимни условия. Ако температурата падне под нулата, сменете маслото с масло което е по-рядко и е с по-нисък вискозитет.

Охладителната течност

Преди времето да стане прекалено студено, уверете се че използвате антифриз със етилен гликол който предпазва вашият двигател. Спазвайте внимателно пропорциите при смесване с вода. За повечето автомобили, пропорцията е 60 % антифриз и 40% вода. Правилните пропорции са важна стъпка при зазимяването на автомобила.

Акумулатора и студеното време

Капацитета на акумулатора намалява при студено време.Проверете кабелите, клемите, нивото на течност във акумулатора и дали е зареден. Ако трябва да купите нов акумулатор, уверете се от етикета с датата на производство, че той не е произведен преди повече от шест месеца.

Зимните гуми

Шофирането през зимата може да е много трудно и дори опасно ако не сте монтирали зимни гуми на автомобила си. Препоръчително е да смените и четирите гуми със зимни.

Почистващата течност

За най-добро почистване на мръсотия и кал от челното стъкло, сипете зимна течност за чистачки преди температурата да е паднала под нула градуса и изпръскайте на стъклото за да се напълнят маркучите и помпата със течност която няма да замръзне.

Замръзнали ключалки

Дори и да не използвате ключалките на вратите за да отключвате вашият автомобил уверете се, че сте ги напръскали с течност против замръзване. В противен случай може да счупите ключа ако ви се наложи да използвате ключа да отключите автомобила си.

Пакет за извънредни случаи

Освен аптечка и пожарогасител в колата, е хубаво да имате и други полезни предмети които може да са ви безценни в извънредна ситуация: лопата, одеяла, ботуши, моторно масло, течност за чистачки, антифриз както и заредено фенерче.

Автомобилно фолио

Надяваме се, че сме успяли да ви помогнем със зимната подготовка на вашият автомобил и въпреки, че лятото е далеч помислете и за монтаж на фолио на прозорците на автомобила си. Не само, защото това може да е чудесен подарък за Коледа с който да разкрасите автомобила си, но е нещо на което ще се наслаждавате през цялата година. С фолиото вие ще намалите отблясъците които са еднакво неприятни и дразнещи както лятно така и зимно време. Фолиото по всяко време предпазва интериора на колата ви както и пътниците от вредните UV лъчи които ги има през всички сезони. По-тъмно фолио е също полезно за да осигурите уединение на пътниците в колата през цялата година.
 

SEMA Show 2014

Отборът на LLumar вече е готов за изложението SEMA през 2014 година. На нашият щанд ще присъстват лудите от West Coast Customs заедно с тяхното известно Audi R8 Tron. Както всяка година ние от LLumar Югоизточна Европа също ще сме там, на най-голямото тунинг шоу в света. Следвайте ни в социалните мрежи и вижте какво се случва на SEMA!

 

Запознайте се със семейство LLumarПредставяме ви семейство LLumar,които ще ни въведат в света на фолиата LLumar с няколко кратки филмчета. Те ще ни покажат как да направим дома и автомобила си по-комфортни с фолиа LLumar. Гледайте филмчетата и научете за предимствата на фолиа LLumar които могат да направят живота ви по-приятен.
 

Унгарски дни в Клуж


Тази година се организира за пета поредна година се организираха "Унгарски дни в Клуж", където взеха участие местни партньори на LLumar както и целия екип на LLumar Югоизточна Европа. Колегите ни от Унгария,България,Румъния,Хърватска и Сърбия лично участваха в събитието както и в други тиймбилдинг активности с повече от тридесет човека където главното събитие беше съзтезание по готварство. Отборът на LLumar с общи усилия приготви "лятно зеле със ребра " което спечели награда за най-вкусно ястие.
 

Промяна в работното време

Поради неотложни служебни ангажименти, нашият офис няма да работи в Четвъртък (21.08) и Петък (22.08). Молим за извинение за причиненото неудобство. Очакваме Ви отново в Понеделник (25.08)

 

Фолирахме F-16

Grafityp F16 Wrapping

Преди около година Grafiyp облепи изтребителите F16 на белгийската армия за първи път по случай 60 годишнината на ескадрон „Тигър”. Командването на Белгийската армия беше приятно изненадано от резултата, и по-рано тази година, когато ескадрилата беше поканена да вземе участие в международно въздушно шоу, идеята за „нови дрехи” върху техните изложбени образци веднага изникна в мислите им. Grafityp F16 Wrapping

Руди Зоонс (Grafiyp специалист по облепване) отиде да въздушната база още веднъж да направи новия дизайн върху бързите самолети. Отпечатан беше върху Grafiprint S38P и ламинирано с Grafiprint LAMX40. Накрая резултата надмина очакванията, дори и след няколко полета където не само пилота и самолета но и GrafiWrap фолиото бяха изложени на екстремни скорости от повече от 2 400 км/ч и сили достигащи 9 пъти G.

Grafityp F16 wrapping Grafityp F16 Wrapping

 

Шокиращи снимки на тъмната страна на светлината

Слънчевите лъчи състариха шофьор на камион

Вашингтон – Медицинско списание публикува снимки на 69 годишен шофьор на камион илюстрирайки по драматичен начин вредите които причинява прекалената слънчева светлина.

Публикуваните от изданието New England Journal of Medicine (NEJM) снимки ясно показват как слънцето може да увреди кожата. Невероятното в случая е, че увреждане се е появило само на едната страна на вече пенсионираният човек, там където слънчевите лъчи са достигали по време на шофиране.

„През по-голямата част от живота си е бил шофьор на камион и никога не е използвал защита срещу слънце” казва Дженифър Гордън, дерматолог в Северозападният университет на Америка, която е съобщила за случая.

Ултравиолетовите „А” лъчи могат лесно да проникнат през стъкло, дори и през дрехи напомня ни Гордън.

Ултравиолетовите „А” лъчи увреждат кожата в дълбочина, засягайки съединителната тъкан, колагена и еластина.”Засилват процеса на състаряване и образуването на бръчки, обяснява експерта от образователният портал Live Science.

Пациентът от снимката потърсил помощ от дерматолог, защото му омръзнало внуците му да го питат какво не е наред с едната половина на лицето му. Рак на кожата не се е развил, но от тогава пациентът редовно си прави изследвания.

Обратно към новините за автомобилни фолиа

 

Какво представлява LLumar

Фолио за автомобили и сгради LLumarLLumar е американска компания, която е специализирана изцяло в производството на фолио за прозорци. Фирмата разполага с две фабрики във Великобритания и в САЩ и произходът на нейните продукти е изцяло от тези две фабрики. LLumar е най-големият производител на фолио за стъкло в света и на фирмата се падат над 60% от световните пазари. Ние сме единствената компания, която има изцяло завършен цикъл на производство – от производството на химикали за фолиата до самите фолиа. В България LLumar се представлява само и единствено от фирма „СанСек „ ЕООД. Вие можете да си закупите качествено американско фолио  LLumar единствено от офиса на фирмата в София или чрез поръчка по телефона. Желателно е при закупуване на фолио да изисквате и сертификат, който оказва произхода на продукта, който купувате.

Фирма СанСек ЕООД

Фирмата е на пазара от 2006 година и от тогава до сега е официален партньор, вносител и дистрибутор на  LLumar за България. В нашата фирма Вие можете да откриете над 50 вида автомобилни фолиа, които се различават по своята гаранция, ефективност, затъмнение и разцветка. Широкият и асортимент е предпоставка, че Вие ще намерите фолиото, което търсите. Фолиата за сгради, които предлага нашата фирма на българския пазар са силно енергоефективни и имат много широко приложение. Фирмата предлага над 150 вида фолиа за сгради, които могат да се използват за защита и безопасност, uv защита и слънцезащита, декорация, защита от графити или защита на личното пространство. Какъвто и вид да е продуктът, който търсите, Вие можете да го откриете в „СанСек” ЕООД.

Фолио за автомобили от LLumar

Авто фолио LLumarФолиото за коли на LLumar се предлага в 5 различни класа. Фолиото с най-малка ефективност от сериите LA се предлага  в черен цвят и има 3 години гаранция.Фолиата от серии ATR и ATC имат изключително добра енергийна ефективност о гаранция от 10 години, което ги прави едни от най-добрите на световния пазар.Най-високотехнологичните фолиа за коли на LLumar са от сериите LATI и AIR – тези фолиа за разлика от всички останали не съдържат метализиран слой, а са керамични, което не причинява смущения във радиосигналите. Те са изключително ефективни от енергийна гледна точка и могат да намалят температурата в колите Ви с до 20 градуса през лятото.LLumar предлага и фолио за защита на стъклата. Защитното автомобилно фолио за стъкло на LLumar може да предпази колата ви в случай на инцидент или кражба. Друг много интересен продукт на LLumar е фолиото за защита на боята – Paint Protection Film или PPF. Със своята защитна сила това фолио има уникалната способност да защити купето на автомобила Ви от всякакъв вид надрасквания и най-вече да предпази боята от избеляване причинено от uv лъчите. Всеки един продукт на LLumar притежава дългогодишна гаранция и е съпътстван от сертификат за произход и съответствие. Желателно е, когато си закупувате фолио за стъкло LLumar да изисквате такъв сертификат, който се издава единствено и само от СанСек ЕООД и разполага със специален стикер на фирмата за да сте сигурни в това, което закупувате.

Фолио за сгради LLumar – една нарастваща необходимост!

Фолиа за сградиВсе повече собственици на сгради в България се замислят за възможността да се убедят в качествата на фолиата за сгради на американската фирма. В световен мащаб сгради, като Крайслер Билдинг и Бъкингамският дворец  имат поставени фолиа на LLumar. Фолиото за прозорци не е само една глезотия. То е много полезен продукт, който върши изключително много работа. То е инвестиционен продукт който има способността да възвърне направените за него разходи до третата година от поставянето му. С поставянето на едно фолио LLumar Вие веднага ще усетите подобрението в обстановката на вашата сграда. Комфортът , уютът, спокойствието и по-добрите условия са само част от предимствата, които можете да постигнете с фолио LLumar. Фолиата за слънчева и uv защита от сериите R (Reflective) и N (Neutral) могат да намалят температурите във сградата Ви с до 10-15 градуса, като по този начин подобрят работните условия в нея, предпазват вашите вещи, осигуряват Ви защита на личното пространство и най-вече икономисват енергия от работата на климатика. Огледалните и неутралните фолиа на LLumar се характеризират  със много по-голяма ефективност, от което и да е фолио за стъкло. Техни разновидности са изолационните фолиа от серия VE, които не само, че Ви предпазват от слънцето през лятото, но и подобряват изолационните способности на стъклата през зимата, намалявайки загубата на топлина през стъклата. Ефективността на фолио LLumar VE може да достигне до 44% за едно единично стъкло. Защитното фолио за стъкла е друг много известен продукт на LLumar. Фолио SCL може да предпази прозорците от счупване в случай на кражби или в случай на инциденти, а в случай, че стъклото бъде счупено, фолиото за безопасност може да задържи парченцата да не се разпръснат и да наранят някого. Фолиата SCL отговарят на различни тестове за издръжливост и са сертифицирани по европейските стандарти. Много полезни продукти са декоративните фолиа на LLumar. Ние предлагаме над 20 различни декоративни фолиа , които биха могли да Ви помогнат да сътворите неповторими декоративни решения във вашите помещения. Декоративните фолиа са много удобни в случаи, когато искате да подобрите комфорта си и да защитите личното си пространство или просто да закриете нежелана гледка. Единствените по рода си фолиа за защита от графити на LLumar GCL са следващият продукт, който СанСек ЕООД предлага на българския пазар. Това са фолиа, които се използват в по-големите градове и предпазват витрини и стъклени повърхности от вандали. Фолио за енергийна ефективностСтъклата на градските транспорти на големи градове, като Женева и Берлин са облепени с фолиа антиграфити. На края трябва да обърнем внимание и на най-революционния и високотехнологичен продукт в света на фолиото за стъкла – EnerLogic. Фолиото, което може да бъде полезно през всеки един сезон – през лятото спира топлината и вредните uv лъчи, а през зимата изолира и то със впечатляваща ефективност от 92%. Фолиото е нискоемисионно и има емисия 0.07, което е уникално. То може да спести много мегавати енергия и най-вече да помогне на вашата сграда да кандидатства за „Зелена сграда”.

От какъвто и продукт да се нуждаете, Вие трябва да сте наясно, че най-големият производител на фолио в света и пазарен лидер LLumar може да намери решение за вашия проблем. Офисът ни в България – фирма СанСек ЕООД разполага с необходимите специалисти, които биха могли да Ви посъветват, по какъв по-изгоден начин да предпазите, подобрите и промените стъклата си.

 Коя марка фолио за стъкло да избера?

Често задавани въпроси за LLumar По света съществуват редица търговски марки фолио за стъкло, доставени от различни фирми обявяващи се за производители. С някои важни факти, ние се опитваме да помогнем от тази каша да изберете надеждната марка.

Научете за LLumar Научете повече

Референции

Референции на LLumar

LLumar подобрява световно-известни сгради от десетилетия. Вижте подробна информация за подбраните проекти.

Референции с фолио LLumar Научете повече

Препратки

Референции на LLumar

Запознайте се с инструкциите за монтаж на фолио за стъкло.

Референции с фолио LLumar Научете повече

Нашите партньори

Energystar
The National Fenestration Rating Council
The American Institute of Architects

The American society of Interior Designers
Building Owners and Managers Association International

Double Glazing & Conservatories Trade asotiation

US Green Building Concil
NAESCO

Association of International Metallizers, Coaters and Laminators
Green Planet
Speciialty Equipment Market Association
International Window Film Association
Protectiveglazing Association
TUV Rheinland
Skin Cancer Association